Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Zevenentwintigste zondag door het jaar B

Wereldmissiedag van de kinderen

zondag 3 oktober 2021

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Marcus 10,2-16

De evangelielezing van vandaag is Marcus 10,2-16. Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden, voor wat oudere kinderen is de vertaling uit b.v. het Evangelieboek voor kinderen of de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen. Omdat er voor deze zondag ook een alternatief verhaal is vanwege Wereldmissiedag voor de kinderen, nemen we alleen het laatste gedeelte van het Evangelie van de zondag. (Marcus 10,2-16)

Moeilijke vragen en gemakkelijke antwoorden

Jezus trok rond en kreeg vaak hele moeilijke vragen van de mensen die naar Hem kwamen luisteren. Telkens weer vertelde Jezus over God. 
Soms stelden de mensen expres moeilijke vragen. De farizee├źn hoopten zo dat Jezus iets verkeerds zou zeggen. Ze vroegen wie met wie mocht trouwen, en of je wel mocht scheiden. Maar altijd weer kon Jezus laten zien hoe God graag wilde dat de mensen zouden leven.

Toen kwamen er mensen langs, vaders en moeders, met hun kinderen. Ze zagen dat Jezus een bijzondere man was, en wilden dat Jezus hun kinderen zou zegenen. Het was een hele drukte. De leerlingen, die dachten dat Jezus wel moe zou zijn na al die moeilijke gesprekken, hielden de mensen tegen. 
"Al die kinderen, dat kan echt niet hoor! Dat is toch veel te druk! Jezus heeft wel wat anders te doen."

jezus kinderen afrikaToen Jezus dat hoorde werd Hij boos. Hij zei: "Laat die kinderen toch bij Mij komen, houd ze niet tegen! Want juist voor hen is Gods Nieuwe Wereld er. Zij staan open voor die Nieuwe Wereld van God, en daar kunnen jullie nog iets van leren. Jullie moeten worden zoals die kinderen. Dan pas kun je ook meedoen met de toekomst van God." De leerlingen keken een beetje beteuterd. Ze bedoelden het toch goed...

Jezus riep de kinderen bij Zich, en sloeg zijn armen om hen heen. Zo zegende Hij alle kinderen!

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

Artikelen in dit thema Zevenentwintigste zondag door het jaar B