Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Zevenentwintigste zondag door het jaar B

Wereldmissiedag van de kinderen

Verwerking

Een verwerking dient om het gesprek met en tussen de kinderen op gang te helpen. Het is er op gericht om het Evangelie en het leven van de kinderen samen te brengen. Door op een speelse manier om te gaan met het Evangelie ontstaat er contact en beleving.

Verwerkingen kunnen gesprekken zijn, gevolgd door een activiteit, een spel, een knutsel of een werkblad. Deze laatste elementen worden gevonden onder de knop Extra's.

Gesprek met de kinderen

Als opstapje tot het gesprek kunt u samen met de kinderen de Missio Kinderkrant over Ethiopië bekijken. (Zie Extra's)

ethiopie kinderkrantLaat de kinderen vrij reageren op de foto’s in de Kinderkrant en op het verhaal van de Ethiopische kamerling. Leidt het gesprek naar het thema “Iedereen is welkom”. Het maakt niet uit in welk land je geboren bent, of je arm of rijk bent, of je oud of jong bent: in onze kerk zijn we een grote familie over de hele wereld. Iedereen die dat wil, kan meedoen en erbij horen.
U vertelt vervolgens over iets dat typisch is voor Ethiopië: de koffieceremonie. Bijvoorbeeld deze tekst uit de Kinderkrant:
Koffie is heel belangrijk voor Ethiopië. Het is het belangrijkste exportproduct van het land. Veel mensen werken in de koffieteelt. Kinderen en jongeren helpen soms mee met het sorteren van koffiebonen die door de machine niet gepeld konden worden. Zo kunnen ze wat zakgeld verdienen. Toch levert het niet zo veel geld op en zijn de mensen arm. Maar arm of rijk: samen een kopje koffie drinken vindt iedereen lekker. Daar nemen ze veel tijd voor. Het samen koffiedrinken is een teken van gastvrijheid. Je zegt ermee: je bent welkom in mijn huis.

Bij die koffieceremonie worden ook allerlei lekkere hapjes gegeten, waaronder popcorn. Als afsluiting kunt u met de kinderen lekker popcorn eten.

Artikelen in dit thema Zevenentwintigste zondag door het jaar B