Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Derde zondag van Pasen jaar C

Niet opgeven!

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

vissen vangenDe leerlingen lijken na Pasen de draad van hun leven weer op te pakken alsof er niets gebeurd is. Wanneer ze na een nacht vissen terugkomen met lege netten vraagt een vreemde hen om vis. Hoewel ze Jezus nog niet herkennen, proberen ze nog een keer om vis te vangen. Waarom doen ze dat? Hebben ze de afgelopen drie jaar soms van Jezus geleerd dat je in je zorg voor anderen een stap verder moet gaan dan je aanvankelijk van plan was? Het brengt hen een onverwachte vangst op, maar vooral onverwachte inzichten. Iets voor een ander doen schept wonderen. 

Petrus speelt vandaag een belangrijke rol. Nadat hij Jezus driemaal verloochend had vlak voor zijn kruisdood, krijgt hij nu driemaal de vraag van Jezus: "Simon, heb je Mij lief?" Wanneer Petrus driemaal bevestigend antwoordt, krijgt hij telkens de opdracht om Jezus' schapen te hoeden. Zo leert Petrus, en wij met hem, dat je fouten je niet ongeschikt maken om met Jezus op weg te gaan.

In deze kinderwoorddienst kunnen de kinderen ontdekken dat je niet perfect hoeft te zijn om met Jezus mee te doen! 

Het is binnenkort bevrijdingsdag. Ook daar kunt u deze morgen met de kinderen bij stil staan. Een verwerking staat bij de Extra's.