Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Negenentwintigste zondag door het jaar C

Geef niet op!

Welkom op de website Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

Vandaag wil Jezus ons zeggen dat we steeds moeten bidden en het niet op moeten geven. Om het duidelijk te maken vertelt hij een parabel over een weduwe die in een uitzichtloze situatie verkeert. In een conflict met een tegenstander, eiste zij recht bij een rechter. Maar die luistert niet en vindt haar maar lastig. Zij houdt echter vol en bleef bij de rechter komen. Tot slot verschafte hij haar recht, maar eerder om van haar af te zijn, dan om de rechtvaardigheid.

weduwe rechter

God luistert ook naar onze gebeden om hulp. En als deze vrouw tenslotte toch haar recht krijgt van zo'n onrechtvaardige rechter, dan zal God die rechtvaardig is onze gebeden zéker verhoren. Maar dan moeten we wel blijven bidden!
Door te bidden komen we voor anderen op en vertellen we aan God wat we belangrijk vinden. Door dat vertellen komen we misschien ook wel op ideeën wat we zelf zouden kunnen doen!

We denken deze kinderwoorddienst met de kinderen na over volhouden en volharden in gebed, en over hoe God de gebeden van de mensen verhoort. Wie weet ontdekken de kinderen dat ook zijzélf de handen van God kunnen zijn.

Het is deze zondag Wereldmissiedag. Wanneer u daar aandacht aan wilt besteden kunt u kijken bij de verwerkingen van de wereldmissiedag van de kinderen, zondag 2 oktober.