Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Negenentwintigste zondag door het jaar C

Geef niet op!

Welkom op de website Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

Jezus vertelt deze morgen een verhaal. Het gaat over een vrouw die in een uitzichtloze situatie verkeert, en die blijft vragen om de hulp waar ze recht op heeft. Tenslotte krijgt ze die hulp ook, omdat ze volhield en bleef vragen. 

weduwe rechter

God luistert ook naar onze gebeden om hulp. En als deze vrouw  tenslotte toch haar recht krijgt van zo'n onrechtvaardige rechter, dan zal God die rechtvaardig is onze gebeden zéker verhoren. Maar dan moeten we wel blijven bidden!
Door te bidden komen we voor anderen op en vertellen we aan God wat we belangrijk vinden. Door dat vertellen komen we misschien ook wel op ideeën wat we zelf zouden kunnen doen!

We denken deze kinderwoorddienst met de kinderen na over volhouden en volharden in gebed, en over hoe God de gebeden van de mensen verhoort. Wie weet ontdekken de kinderen dat ook zijzélf de handen van God kunnen zijn.