Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Negenentwintigste zondag door het jaar C

Geef niet op!

Extra's

Hier zijn meerdere onderdelen te vinden om de kinderwoorddienst een creatief - of speels accent te geven.
Dit kunnen liedjes en gedichtjes zijn, een knutsel of een kleurplaat, een filmpje of een spel. Deze onderdelen zijn altijd te gebruiken in combinatie met de verwerking.

Wereldmissiedag

missiemaand 2019Op 6 oktober was het Wereldmissiedag voor de kinderen. Vandaag, 20 oktober 2019 is het Wereldmissiedag. Dit jaar wordt het een bijzondere Wereldmissiedag genoemd. Paus Franciscus zegt: "Ik moedig iedereen aan om samen met de Pauselijke Missiewerken mee te werken aan onze gemeenschappelijke missie: het Evangelie verkondigen en de Kerk wereldwijd steunen."
Bijzonder omdat de paus stilstaat bij de 100e verjaardag van de Apostolische brief Maximum Illud van paus Benedictus XV (30 november 1919). Deze paus heeft hiermee, na de slopende invloed van de Eerste Wereldoorlog, niet alleen een impuls aan de katholieke missie gegeven maar is ook een heel nieuwe richting ingeslagen.

Op de site van Missio vindt u meer informatie over de Noordooost-India, het land dat dit jaar centraal staat in de missiemaand. “Lange tijd was het gebied, met name in de Himalaya grenzend aan China verboden voor buitenlanders, nog tot het eind van de 70-er jaren
van de 20e eeuw. Missionering was strafbaar en werd alleen door leken gedaan. Het christendom is er begonnen bij leken. Per deelstaat varieert het aantal christenen zeer sterk. In Nagaland is rond de 90 procent van de bevolking christelijk, in Assam slechts 4 procent.”

Zoekt u speciaal iets voor kinderen dan kunt u het beste kijken naar het materiaal voor Wereldmissiedag van de kinderen, die op 6 oktober 2019 werd gehouden. De kinderwoorddienst van deze datum werd speciaal hiervoor geschreven door Marianne Baijens van Missio. Extra informatie of filmpjes vindt u ook op de site van Missio Kids.

Artikelen in dit thema Negenentwintigste zondag door het jaar C