Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Negenentwintigste zondag door het jaar C

Geef niet op!

Extra's

Hier zijn meerdere onderdelen te vinden om de kinderwoorddienst een creatief - of speels accent te geven.
Dit kunnen liedjes en gedichtjes zijn, een knutsel of een kleurplaat, een filmpje of een spel. Deze onderdelen zijn altijd te gebruiken in combinatie met de verwerking.

Verhaal over de hulp van God

Ik wacht op redding

Er is een enorme overstroming in het dorp. Het water stroomt door de straten en komt steeds hoger te staan. Een man is zo slim om op het dak van zijn huis te vluchten. Al snel komt er een vlot aan en de man op het vlot roept: "Meneer, kom met me mee, het is hier levensgevaarlijk!" Maar de man roept: "Nee, want ik vertrouw op God, God zal me redden!" De man op het vlot haalt zijn schouders op en vaart verder.

reddingEven later wordt het de man nat onder de voeten, zó hoog is het water al. Het water stijgt snel als er een boot langskomt. De bestuurder van de boot roept: "Meneer, klim in de boot, u verdrinkt nog!" "Nee", zegt de man "de Heer zal me redden!" De bestuurder kan hem niet overtuigen en vaart dan maar door.

Het water staat de man nu tot aan zijn lippen. Een helikopter vliegt uit en hangt recht boven hem. Er wordt een touw uitgeworpen. De piloot roept naar beneden: "Meneer, we verzoeken u onmiddellijk omhoog te klimmen, want u gaat het anders niet redden hier! Dit is niet verantwoord!" Maar het antwoord van de man blijft hetzelfde: "Beste piloot, ik blijf hier, want God zal me redden!"

Uiteindelijk verdrinkt de man tóch en komt hij in de hemel voor God te staan. Verontwaardigt zegt hij: "Mijn Heer, ik heb al die tijd op U vertrouwd en om U geroepen! Waar was U? Waarom redde U mij niet?" God zucht daarop eens diep en antwoordt net zo verontwaardigt: "Beste man, Ik stuurde een vlot, een boot en zelfs een helikopter op u af..."

Artikelen in dit thema Negenentwintigste zondag door het jaar C