Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Zevenentwintigste zondag door het jaar C

Wereldmissiedag van de kinderen

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

De kracht van het kleine

Het is niet eerlijk verdeeld in de wereld. Niet in de grote wereld en ook niet in de eigen leefwereld van kinderen. Sommige kinderen hebben honger of kunnen niet naar school om iets te leren voor later. Andere kinderen leven in een land waar het steeds maar oorlog is. Of moeten werken en kunnen nooit spelen. En andere kinderen hebben juist alles wat ze maar kunnen wensen.
In de Bijbel wordt verteld dat de wereld er is voor iedereen en dat niemand honger zou moeten lijden. Jezus laat ook vaak in die verhalen zien wat we kunnen doen om de wereld een beetje mooier te maken. In het evangelie van deze zondag zegt Hij tegen zijn leerlingen, dat het helemaal geen grote dingen hoeven te zijn. Een klein beetje geloof heeft al zoveel kracht dat het wondertjes mogelijk kan maken. Zelfs een heel klein beetje geloof, zo klein als een mosterdzaadje.

missio119 banner 1 95x38 kinderenVandaag is het ook Wereldmissiedag van de kinderen, waarin de sloppenwijk Kibera centraal staat. Kibera is een wijk van Nairobi, de hoofdstad van Kenia. We gaan met de kinderen verkennen wat dat betekent en wat zij zelf kunnen doen om de wereld een beetje mooier te maken.


Deze kinderwoorddienst werd verzorgd door Marianne Baijens, coƶrdinator van het bureau van MISSIO.