Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Zevenentwintigste zondag door het jaar C

Wereldmissiedag van de kinderen

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

De kracht van het kleine

Het is niet eerlijk verdeeld in de wereld. Niet in de grote wereld en ook niet in de eigen leefwereld van kinderen. Sommige kinderen hebben honger of kunnen niet naar school om iets te leren voor later. Andere kinderen leven in een land waar het steeds maar oorlog is. Of moeten werken en kunnen nooit spelen. En andere kinderen hebben juist alles wat ze maar kunnen wensen.
In de Bijbel wordt verteld dat de wereld er is voor iedereen en dat niemand honger zou moeten lijden. Jezus laat ook vaak in die verhalen zien wat we kunnen doen om de wereld een beetje mooier te maken. In het evangelie van deze zondag zegt Hij tegen zijn leerlingen, dat het helemaal geen grote dingen hoeven te zijn. Een klein beetje geloof heeft al zoveel kracht dat het wondertjes mogelijk kan maken. Zelfs een heel klein beetje geloof, zo klein als een mosterdzaadje.
missio banner
Vandaag is het ook Wereldmissiedag van de kinderen, waarin de Filippijnen centraal staan. We gaan met de kinderen verkennen wat dat betekent en wat zij zelf kunnen doen om de wereld een beetje mooier te maken.


Deze kinderwoorddienst werd verzorgd door Marianne Baijens, coƶrdinator van het bureau van MISSIO.

Op de kijktafel is te zien dat het vandaag Wereldmissiedag van de kinderen is.

De lezingen van deze zondag zijn:

Evangelielezing:
Lucas 17,5-10
Eerste lezing OT: Habakuk 1,2-3+2,2-4
Tweede lezing NT:
2 TimoteĆ¼s 1,6-8+ 13-14

We denken vandaag speciaal aan kinderen die het moeilijk hebben, in ons eigen land en ver weg.

Hoe leven kinderen in een ander deel van de wereld? Vertel over kinderen in de Filippijnen, en bedenk samen wat je voor ze zou kunnen doen.

We maken een lange slinger van kinderen. Iedereen maakt een eigen strook vol kinderpoppetjes. Als we die aan elkaar plakken zijn 'alle kinderen van de wereld' verbonden.

De carabao is een soort waterbuffel; hij is het nationale symbool van de Filippijnen. Dit sprookje laat zien dat klein zijn niet betekent dat je het onderspit delft.

Het gaat er niet om dat alleen grote en machtige mensen iets goeds kunnen doen. Het gaat om de intentie van waaruit je de dingen doet. Het doel van Wereldmissiedag van de kinderen is hen ervan bewust maken dat zij zelf iets kunnen bijdragen aan een betere wereld.

Wil je wel geloven dat het groeien gaat, klein en ongelooflijk als een mosterdzaad...