Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Zevenentwintigste zondag door het jaar C

Wereldmissiedag van de kinderen

Verwerking

Een verwerking dient om het gesprek met en tussen de kinderen op gang te helpen. Het is er op gericht om het Evangelie en het leven van de kinderen samen te brengen. Door op een speelse manier om te gaan met het Evangelie ontstaat er contact en beleving.

Verwerkingen kunnen gesprekken zijn, gevolgd door een activiteit, een spel, een knutsel of een werkblad. Deze laatste elementen worden gevonden onder de knop Extra's.

Gesprek met de kinderen

In het gesprek met de kinderen probeert u de verschillende lijnen van deze zondag bij elkaar te brengen. Het gaat erom de kinderen bewust te maken van de levenssituatie van kinderen elders in deze wereld, specifiek in het noordoosten van India. En wat zij binnen hun eigen kleine mogelijkheden kunnen bijdragen aan een betere wereld. Voorkomen moet worden dat de kinderen zich machteloos gaan voelen.

kinderkrant 2019Als opstapje tot het gesprek kunt u samen met de kinderen de Missio Kinderkrant over de Noordoost-India bekijken. Deze Kinderkrant is in elk gewenst aantal gratis te verkrijgen bij Missio (tel. 070-3047444 en email: missio@missio.nl).

Of open de kinderkrant via deze link.

Op de middenpagina’s worden twee situaties beschreven van hoe kinderen moeten leven.
Bekijk eerst de foto’s. Wat zien de kinderen op de foto’s? Wat voelen ze als dit zien? Lees daarna samen de teksten bij de foto’s. Laat de kinderen reageren. Vraag of ze willen vertellen hoe ze zelf wonen. Hebben zij een huis? En wellicht ook een eigen kamer?

Vervolgens brengt u het gesprek naar wat de kinderen zouden kunnen doen voor deze kinderen in Noordoost India. Het is niet de bedoeling van dit gesprek dat er een actie op touw wordt gezet. Het gesprek moet er ook niet naar toe werken dat geld geven in het spaarzakje het enige juiste is om te doen. Het is een belangrijk deel van de hulp. Als u geld geven en het spaarzakje van Missio ter sprake brengt, vraag dan vooral door wat de kinderen denken dat er met dit geld gedaan kan worden. Maak het concreet.

Artikelen in dit thema Zevenentwintigste zondag door het jaar C