Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Zevenentwintigste zondag door het jaar C

Wereldmissiedag van de kinderen

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Lucas 17,5-10

De evangelielezing van vandaag is Lucas 17,5-10. Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden, voor wat oudere kinderen is de vertaling uit b.v. het Evangelieboek voor kinderen of de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen.

Omdat we in de evangelielezing de nadruk leggen op het gedeelte over het mosterdzaadje (verzen 5 en 6), worden alleen deze verzen naverteld. Er is gebruik gemaakt van de kinderbijbel Woord voor Woord, Karel Eykman (Ede, 1987).

De kracht van het kleine

Op een keer zaten Jezus en de apostelen te praten. Een van de apostelen keek de kring eens rond en telde met hoeveel ze waren. Hij vroeg aan Jezus: “We zijn maar met 12 mensen. Dat is niet veel. Hoe moeten wij nu alle mensen van de hele wereld gaan vertellen over Gods koninkrijk? Dat kan toch niet. Wilt U ons niet wat meer geloof geven, zodat de mensen naar ons zullen luisteren?”
mosterdzaadjeJezus liet daarop aan de apostelen een mosterdzaadje zien. Dat is piepklein. Het is het zaadje van de mosterdplant. Maar dit kleine zaadje kan ervoor zorgen dat een grote sterke muur helemaal instort. mosterdplantWant het zaadje groeit tegen de muur omhoog en er komen scheuren in de muur. En langzaam komen er meer en meer scheuren, want het plantje wordt groter en groter. En er komen meer plantjes van dat ene zaadje. Uiteindelijk zal de muur omvallen.
Jezus zei tegen de apostelen: “Zo is het ook met jullie geloof. Dat hoeft niet veel te zijn, maar wel sterk. Dan kunnen de muren tussen mensen afgebroken worden en zullen ze luisteren naar de verhalen over Gods koninkrijk.” 

Dit is hetWoord van God
Kinderen: Wij danken God

Artikelen in dit thema Zevenentwintigste zondag door het jaar C