Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Zevenentwintigste zondag door het jaar C

Wereldmissiedag van de kinderen

Opening

De kinderwoorddienst gaat beginnen. Hier is informatie te vinden over de aankleding van de ruimte, de beginopstelling en hoe de overgang gemaakt kan worden tussen de viering in de kerk en de samenkomst in de kinderwoorddienst. 

Dat kan een klein ritueel zijn, een symbool of een kijktafel die van te voren neergezet wordt. Het thema van de bijeenkomst zal hier al aangeduid worden.

Wereldmissiedag voor kinderen

Vooraf kleed u de ruimte aan:
U kunt een kijktafel maken, die laat zien dat het vandaag Wereldmissiedag van de kinderen is. En dat het gaat over alle kinderen van de hele wereld.
missio kinderkrantU kunt de poster van Missio ophangen, met daarbij een grote wereldkaart. U zet er een waxinelichtje bij en een spaarpotje met het spaarzakje van Missio. Leg er ook de Kinderkrant van Missio bij. (De poster, kinderkrant en het spaarzakje zijn gratis te bestellen bij Missio: tel. 070-3047444 of missio@missio.nl).
Als verwijzing naar het evangelieverhaal over het mosterdzaadje kunt u enkele zaadjes neerleggen.

U gaat met de kinderen bij of rond de kijktafel staan en laat de kinderen vertellen wat ze zien. U vertelt daarbij dat het vandaag Wereldmissiedag van de kinderen is. Wij denken dan aan alle kinderen van de hele wereld, dichtbij en ver weg. Vraag de kinderen of ze weleens van de Filippijnen gehoord hebben. Misschien kan iemand het zelfs wel aanwijzen op de wereldkaart. U kunt een tekst over de Filippijnen voorlezen uit de Kinderkrant van Missio. U steekt het waxinelichtje aan en bidt het gebed.

Artikelen in dit thema Zevenentwintigste zondag door het jaar C