Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Derde zondag van Pasen jaar C

Niet opgeven!

Opening

De kinderwoorddienst gaat beginnen. Hier is informatie te vinden over de aankleding van de ruimte, de beginopstelling en hoe de overgang gemaakt kan worden tussen de viering in de kerk en de samenkomst in de kinderwoorddienst. 

Dat kan een klein ritueel zijn, een symbool of een kijktafel die van te voren neergezet wordt. Het thema van de bijeenkomst zal hier al aangeduid worden.

Petrus

Wat moesten de leerlingen eigenlijk gaan doen na de dood en de opstanding van Jezus? Ze hadden niet direct door hoe ze al hun ervaringen konden inzetten. Daarom gingen ze maar weer terug naar huis, naar Galilea waar ze vandaan kwamen. Daar lagen hun netten en boten nog op hen te wachten en konden ze hun eigen vak, het vissen, weer oppakken. Maar het loopt allemaal heel anders ...

petrusWe focussen deze kinderwoorddienst op Petrus. Voor hem gebeurt daar aan dat meer iets heel bijzonders.
Begin ermee met de kinderen samen te bedenken wie Petrus ook weer was. Het is mooi als u daar een beeldje of een afbeelding van Petrus bij hebt.

Hij is de visser, de rots, de man die Jezus zag bij de verheerlijking, de leerling die zijn voeten niet wilde laten wassen bij het laatste avondmaal, degene die niet wilde dat Jezus zou lijden en ook degene die Jezus drie maal verloochende en de kans kreeg om toch de kerk te leiden. Om dit laatste gaat het vandaag.

Als dit besproken is, zullen de kinderen extra op Petrus letten tijdens het verhaal. Stimuleer dat verder door van tevoren erop te wijzen dat ook vandaag Petrus weer ander gedrag vertoont dan zijn vrienden.

Artikelen in dit thema Derde zondag van Pasen jaar C