Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Twintigste zondag door het jaar C

Ruzie!

zondag 14 augustus 2022

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Lucas 12,49-53

De evangelielezing van deze zondag is Lucas 12,49-53. Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden. Voor wat oudere kinderen is de vertaling uit de Bijbel in Gewone Taal of uit het Evangelieboek voor kinderen ook heel geschikt. 

Je zal ruzie krijgen

vuur van god

Jezus zat op het gras. Hij keek bezorgd. Hij had geen leuke boodschap voor zijn leerlingen. Hoe moest Hij ze uitleggen dat ze het moeilijk zouden krijgen? Hoe moest Hij ze uitleggen dat ze ruzie konden krijgen met hun familie als ze bij Hem bleven? En, iets anders, hoe kon Hij vertellen dat het wel eens verkeerd zou kunnen aflopen met Hem? Jezus wist dat mensen vonden dat Hij gevaarlijk was. Er waren mensen die loerden op zijn dood.

Hij haalde diep adem en zei toen: “Vrienden, jullie weten dat Gods Nieuwe Wereld komt, maar voor er een Nieuwe Wereld is moet er nog veel veranderen. Niet iedereen vindt verandering leuk. Als jouw leuke baantjes en jouw prettige leventje weg moeten dan ben jij tegen de Nieuwe Wereld.

Toch zal er een vuur komen dat alles wat niet mee werkt aan de Nieuwe Wereld wegbrandt. Ik hoop zelfs dat het snel komt, dat vuur. Maar als het komt, dan zullen we ruzie krijgen. Machtige mannen zullen proberen om Mij te doden. Je ouders zullen bang worden. Ze zullen proberen om je over te halen bij Mij weg te gaan. Ze zullen misschien wel boos worden omdat jij iets wilt wat voor hen niet zo leuk is. Misschien willen ze dat je thuis blijft, om thuis te werken. Terwijl jij juist wilt doen wat Ik ook steeds doe, iedereen vertellen over de Nieuwe Wereld.

Ja, er zal ruzie komen. Jullie moeten dat wel weten zodat jullie daarop voorbereid zijn.”

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

Artikelen in dit thema Twintigste zondag door het jaar C