Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Vierde zondag door het jaar C

Pijnlijke waarheden

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

jezus weggestuurd uit nazaretProfeten zijn mensen die proberen om andere mensen beter te laten leven. Toen Jezus in de synagoge tegen de mensen begon te praten, sprak Hij als een echte profeet. Maar net als bij eerdere profeten, wilden de mensen uit zijn geboortestad er niets van horen. Terwijl de boodschap ook juist voor hen bestemd was. Want luisteren betekent ook anders gaan leven.

Ook in onze tijd zijn er mensen die zich als profeten inzetten voor een betere wereld. Mensen die oproepen tot vrede, tot zorg voor de aarde of de armen van de wereld. Ook zij worden niet altijd gehoord. Want wie luistert, zal met wat hij of zij te horen krijgt ook iets moeten doen. Kinderen horen soms ook iets dat ze liever niet willen horen. Zeker als dat inhoudt dat je je gedrag moet veranderen. Daar denken we deze kinderwoorddienst samen over na.

Bij zaterdag 5 maart is een impressie te vinden van ons Veertigdagentijdproject Kijk eens in de spiegel. De eerste vier zondagen staan ook al online. De rest volgt snel!