Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Dertiende zondag door het jaar B

Wees niet bang, maar blijf geloven!

zondag 30 juni 2024

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

dochter jairus2Jezus heeft de gave om mensen beter te maken. Tegelijkertijd vraagt Hij van de mensen die ernstig ziek zijn en zelfs de dood in de ogen zien, niet bang te zijn maar te blijven geloven.
Dat is geen gemakkelijke opgave. Want juist in perioden van onheil is het menselijk om je af te vragen waarom jou dit overkomt. Juist dan vragen mensen zich vaak af ‘waar is God?’. Jezus laat zien dat God er is, als je vertrouwt en gelooft. In de verhalen van de vrouw die al twaalf jaar bloedt, en het meisje dat gestorven lijkt, is er genezing. Maar Jezus zegt: "Je geloof heeft je gered!"

Met de kinderen spreken we deze keer over ziek zijn, en niet beter worden. Over troost die je elkaar kunt geven. Maar ook over de troost die God geeft, wanneer Hij mensen kracht geeft om te kunnen dragen wat ze moeten dragen. Troost is te vinden in het gedichtje van Marjet de Jong: 
Wees niet bang. God heeft gezegd: ‘Wie valt in mij, komt goed terecht.’