Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Dertiende zondag door het jaar B

Wees niet bang, maar blijf geloven!

zondag 27 juni 2021

Extra's

Hier zijn meerdere onderdelen te vinden om de kinderwoorddienst een creatief - of speels accent te geven.
Dit kunnen liedjes en gedichtjes zijn, een knutsel of een kleurplaat, een filmpje of een spel. Deze onderdelen zijn altijd te gebruiken in combinatie met de verwerking.

Tikspelletjes

Jezus voelt in de drukte van alle mensen waar Hij door heen loopt dat iemand Hem onverwacht aanraakt. Drie voorbeelden van tikspelletjes waar ook het onverwacht aanraken centraal staat.

Wasknijpertje
nodig: wasknijperswasknijpers

Geef ieder kind drie wasknijpers en geef een startsein. De kinderen lopen in het rond en moeten proberen hun wasknijpers aan de kleding van een ander kind te hangen. Zodra je stop zegt tellen alle kinderen de wasknijpers (in de handen en op de kleding). Het kind met de minste wasknijpers heeft gewonnen. 


Blind tikkertje

De spelers starten geblinddoekt op 1 meter van elkaar. De leider geeft bevelen: 1 stap naar rechts, springen, 1 stap opzij, enz. Twee spelers die elkaar raken vallen af en moeten gaan zitten. Wie als laatste overblijft heeft gewonnen.


Omkijkertje

Eén kind staat met zijn gezicht naar een muur, de andere kinderen staan een paar meter verder op een rij, achter een lijn. De groep kinderen moet proberen het kind dat bij de muur staat te tikken, maar deze mag onverwachts omkijken. Als er een kind dan nog loopt moet hij terug naar de lijn en opnieuw beginnen.

 

Artikelen in dit thema Dertiende zondag door het jaar B