Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Zevende zondag van Pasen jaar C

Bidden om eenheid

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

Afgelopen donderdag was het Hemelvaartsdag. Jezus steeg op naar de hemel, en is niet meer aanwezig op aarde. Op deze zondag denken we na over hoe we toch met Hem en de Vader verbonden blijven. We horen vandaag dat Jezus dat ook zelf gevraagd heeft aan zijn Vader. 
jesus bidtJezus heeft gebeden voor zijn leerlingen en dus ook voor ons, en zo liet Hij zien dat Hij altijd met ons verbonden blijft door het gebed. Ook wij kunnen bidden, en zo met God en met elkaar verbonden blijven. Door hier bij stil te staan, kunnen de kinderen ervaren dat er een eenheid is, waarin we allemaal opgenomen zijn.

Het zou mooi zijn als de kinderen deze kinderwoorddienst niet alleen praten over bidden, maar ook zelf bij een kaarsje de gelegenheid krijgen om contact te zoeken met God. Wanneer u de kinderen de ruimte geeft om zich in alle rust bij de kaars tot God te richten, kunnen ze zo een ervaring van verbondenheid met God opdoen. Doordat alle kinderen dit persoonlijk, maar als deel van de groep, meemaken, hopen we dat ze ook de verbondenheid met elkaar zullen ervaren.