Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Zevende zondag van Pasen jaar C

Bidden om eenheid

zondag 29 mei 2022

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Johannes 17,20-26

Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden, voor wat oudere kinderen is de vertaling uit het Evangelieboek voor kinderen of de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen.

jezus afscheid leerlingen duccio di buoninsegnaJohannes blijft ons vertellen over wat Jezus gezegd heeft.
Jezus heeft in de vorige weken al verteld dat wij als mensen veel van elkaar moeten houden. En dat, als Hij naar zijn Vader in de hemel is, de heilige Geest op aarde zal zijn. De Geest van God. Die Geest wil ons helpen als we het moeilijk hebben en ons troosten als we verdrietig zijn.
Maar Jezus wil nog meer vertellen. Wij horen dat in zijn gebed.

Jezus bidt en droomt van een groeiknuffel
Jezus bidt. Hij praat met zijn Vader in de hemel. Hij vertelt zijn Vader dat Hij aan de mensen over Hem verteld heeft. En hun de liefde heeft laten voelen die van Hem naar de mensen toegaat.
En Hij vraagt zijn Vader in de hemel, goed voor de mensen te zorgen als Jezus niet meer op aarde is. Jezus maakt zich zorgen om de mensen.
Het liefst zou Jezus willen dat alle mensen elkaar een knuffel gaven! En dat de mensen dan zouden voelen dat God de Vader en Jezus zelf ook meedoen in die knuffel. En dat ze zo steeds meer met elkaar verbonden raken.
Een groeiknuffel!
God de Vader, zijn Zoon Jezus en alle mensen op aarde: samen één. Dat ze elkaar even heel goed zouden vasthouden. Want dan pas voel je dat je allemaal bij elkaar hoort, dat je allemaal één bent. Dan voel je heel diep dat het niet uitmaakt wie je bent of hoe je bent, uit welk land je komt, welke kleur je hebt. Dan weet je ineens dat alle mensen bij elkaar horen.
Jezus bidt dat alle mensen op de hele wereld zo groeien tot één grote familie. Want Hij weet dat God van alle mensen houdt.
Terwijl Hij bidt vertelt Jezus zo zijn droom voor alle mensen aan zijn Vader.

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

 

Artikelen in dit thema Zevende zondag van Pasen jaar C