Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Zevende zondag van Pasen jaar C

Bidden om eenheid

zondag 29 mei 2022

Verwerking

Een verwerking dient om het gesprek met en tussen de kinderen op gang te helpen. Het is er op gericht om het Evangelie en het leven van de kinderen samen te brengen. Door op een speelse manier om te gaan met het Evangelie ontstaat er contact en beleving.

Verwerkingen kunnen gesprekken zijn, gevolgd door een activiteit, een spel, een knutsel of een werkblad. Deze laatste elementen worden gevonden onder de knop Extra's.

Bezig zijn met bidden

Deel het werkblad Bidden uit, dat u vindt bij Extra's.
Vraag de kinderen die plaatjes te omcirkelen waar opstaat waar zij vandaag voor zouden willen bidden.
Laat ze het omcirkelde plaatje inkleuren.
Terwijl ze kleuren vertelt u dat bidden eigenlijk gewoon praten met God is.
En, ook al kun je God niet zien, dat, als je héél goed luistert, Hij toch antwoord geeft. Probeer hier tijdens het kleuren met de kinderen over in gesprek te gaan.

Suggestie om het gesprek op gang te brengen:
Hoe kan je bellen met God? Heeft Hij een telefoon nummer?
Nee dat niet, maar hoe weet God dan dat je met Hem wilt praten? (Door je handen te vouwen, weet God dat jij met Hem wil praten.)

Vraag dan de kinderen om te vertellen waar ze voor willen bidden. Wanneer een kind iets noemt waar het voor wil bidden, laat dat kind dan even ophouden met kleuren. Vraag hem/haar of hij/zij daarvoor een kaarsje wil aan steken. Dat kan in alle stilte bij de kaars in het midden van de kring. Daarna kan het kind weer terugkomen en verder gaan met kleuren. Zo verbindt u een ritueel aan het gesprek.

Wanneer het gesprek is afgelopen en alle kinderen klaar zijn met kleuren, laat ze dan weer in de kring komen zitten. Bedank hen voor hun mooie antwoorden en voor alle kaarsjes die nu branden.
Vertel ook dat we ieder apart gebeden hebben, maar toch ook samen, want de kaarsjes die nu branden, branden samen, en laten zien dat we bij elkaar horen.

Om te laten zien 'hoe dat werkt' kun je de groeiknuffel doen. U vindt deze ook bij Verwerking.

Artikelen in dit thema Zevende zondag van Pasen jaar C