Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

6e zondag van de Veertigdagentijd, Palmzondag jaar A 2023

Wie is jouw held?

Met elkaar gaan we deze Veertigdagentijd op weg naar het Licht dat het duister overwint. In de verhalen die we deze periode horen leven we toe naar dat Licht dat in de paasnacht in onze kerken ontstoken zal worden. Samen maken we een kaars met symbolen uit de verhalen om aan dat Licht te ontsteken.

Met Palmzondag begint de Goede Week. Aan het begin van de liturgie vieren we nog de feestelijke intocht van Jezus in Jeruzalem. Maar het feest is snel over. De stemming slaat ook tijdens de Palmzondagviering totaal om wanneer we het verhaal van Jezus' lijden lezen.
In de kinderwoorddienst maken we deze omslag niet, maar verdiepen we ons in het verschijnsel heldenverering.

palmzondag

De kinderen hebben vast iemand die ze bewonderen, waar ze op zouden willen lijken. Ze zijn fan van iemand, een sproter, een popster of misschien wel van Jezus. Zo keken de mensen tijdens de intocht in Jeruzalem ook naar Jezus: Hij was hun held en ze juichten Hem toe! 

Ook Joes en Mara maken een palmpasenstok. Ze ontdekken dat zo'n stok zowel vrolijk als droevig is, net als het verhaal van Jezus. Kijk met de jongste kinderen naar Kleine Uil wordt wijs!