Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Openbaring des Heren jaar A

Drie wijzen volgen een ster

zondag 5 januari 2020

Opening

De kinderwoorddienst gaat beginnen. Hier is informatie te vinden over de aankleding van de ruimte, de beginopstelling en hoe de overgang gemaakt kan worden tussen de viering in de kerk en de samenkomst in de kinderwoorddienst. 

Dat kan een klein ritueel zijn, een symbool of een kijktafel die van te voren neergezet wordt. Het thema van de bijeenkomst zal hier al aangeduid worden.

Op weg naar het Koningskind

Op de tafel in de kinderwoorddienstruimte liggen sterren (een grote en meerdere kleine) en wegwijzers uit het Adventsproject van het A jaar 2016. U kunt ze downloaden onder Extra's.

zie je welMaak ook nog wat pijlen waar u op schrijft: 'Deze kant op!' 'De andere kant op!' 'Alle kanten op!' 'Naar de winkels', Naar school'.

Steek de kaars aan en vraag de kinderen een goed te kijken wat er allemaal op tafel ligt. Wanneer ze de wegwijzers en de sterren goed bekeken hebben, dan vraagt u ze waar ze het beste door de weg gewezen worden? 
Waarschijnlijk zullen ze u vragen waarheen ze dan de weg gewezen moeten worden. Noem b.v. hun school, of de bakkerswinkel. 

Vraag ze daarna hoe ze het best de weg gewezen worden naar de Nieuwe Wereld van God? 
Pak, als niemand die genomen heeft, de grote ster, en vertel dat die meer dan 2000 jaar geleden de beste wegwijzer was die de wijzen konden vinden.
Maak daarna de overstap naar het gebed en het verhaal 'Drie koningen gaan op bezoek bij Jezus'.

 

Artikelen in dit thema Openbaring des Heren jaar A