Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Openbaring des Heren jaar A

Drie wijzen volgen een ster

Verwerking

Een verwerking dient om het gesprek met en tussen de kinderen op gang te helpen. Het is er op gericht om het Evangelie en het leven van de kinderen samen te brengen. Door op een speelse manier om te gaan met het Evangelie ontstaat er contact en beleving.

Verwerkingen kunnen gesprekken zijn, gevolgd door een activiteit, een spel, een knutsel of een werkblad. Deze laatste elementen worden gevonden onder de knop Extra's.

Gesprek met de kinderen

sterrenhemelNadat u het verhaal gelezen heeft pakt u de grootste ster er weer bij. Vraag de kinderen of ze wel eens naar de sterren kijken? Verwonder u samen met de kinderen over de sterrenhemel, de grootsheid ervan. De wijze mannen uit het verhaal bestuderen de sterrenhemel. Wat zouden ze daaruit kunnen leren? Zou je uit de sterrenhemel ook iets van God kunnen leren?
Kunnen de kinderen zich voorstellen dat een ster de weg kan wijzen? Laat ze vertellen waarom wel en waarom niet.

Vertel aan de kinderen dat de wijzen ook wel magiërs genoemd werden, en dat wij ze vooral kennen als koningen. Meer informatie over de koningen, hun namen en geschenken vindt u bij de knop Achtergrond.

Vraag dan of de kinderen weten waaróm de wijzen of koningen eigenlijk op reis gingen. (Ze willen het Koningskind eer brengen, Hem geschenken geven.)

Praat met de kinderen nog even door over het doel van de reis van de koningen. Ze gingen een koning zoeken, hoe herken je een koning? Vinden ze de titel Koning wel bij Jezus passen? Waarom wel, en waarom niet? Wat voor koning is Jezus eigenlijk? Welke cadeaus zou je nu aan een koningskind geven? En aan zo'n bijzonder koningskind als Jezus?

Sluit het gesprek af door het zingen van het lied, eet samen van de Driekoningenkoek en wijs een koning voor de kinderwoorddienst aan of knutsel een wegwijsster. Kijk hiervoor bij de Extra's.

 

Artikelen in dit thema Openbaring des Heren jaar A