Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Pasen jaar A 2023

Pasen is weerzien!

zondag 9 april 2023

Welkom op de website Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

pasen stap voor stapNa de Veertigdagentijd is nu het paasfeest aangebroken. We vieren de opstanding van Christus. We lezen deze morgen hoe de vrouwen bij het lege graf aankomen en de schrik hen om het hart slaat. Maar hun ontzetting slaat om in blijdschap wanneer ze daarna ook Jezus zelf zien. Pasen betekent dat het leven doorgaat, dat er toekomst is. Daarom is het feest en wensen we elkaar 'Zalig Pasen!'

Deze eerste zondag van Pasen gaan we met de kinderen op zoek naar de vreugde van het ‘weerzien’. Opstaan uit de dood is moeilijk te begrijpen en roept veel vragen op. Maar de vreugde van het weerzien kennen we allemaal. Mogen we de opstanding van Christus in dit licht zien?
Voor onze zelfgemaakte paaskaars maken we deze ochtend een kaarsenstandaard.

Ook Joes en Mara vieren Pasen. Ze gaan eieren zoeken, en horen dat dat past bij het verhaal van Pasen dat een nieuw begin is. Kijk maar naar Kleine Uil wordt wijs!