Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Pasen jaar A 2017

Pasen is weerzien!

Opening

De kinderwoorddienst gaat beginnen. Hier is informatie te vinden over de aankleding van de ruimte, de beginopstelling en hoe de overgang gemaakt kan worden tussen de viering in de kerk en de samenkomst in de kinderwoorddienst. 

Dat kan een klein ritueel zijn, een symbool of een kijktafel die van te voren neergezet wordt. Het thema van de bijeenkomst zal hier al aangeduid worden.

Weerzien

Leg op tafel of op de grond een witte of goudkleurige doek. Zet de kaars en de gemaakte paaskaars op de doek. Steek de kaars nog niet aan!
Lees de volgende tekst als opening.

weerzien‘Laatst heb ik iemand ontmoet die ik al heel lang niet meer had gezien. Ik kon niet geloven dat hij zomaar voor me stond. Ik kon mijn ogen niet geloven. Ik kon geen woorden vinden. Ik stond maar een beetje te stotteren. Toen werd ik vast gepakt en opgetild. Het was echt waar.’

Een weerzien maakt je heel erg blij. Pasen is het feest van het weerzien. Denk maar aan de lente. Als je naar buiten kijkt zie je het groen weer. De blaadjes en de bloemen die helemaal weg waren in de wintertijd, piepen weer voorzichtig tevoorschijn. Pasen vieren we met veel groen en geel, met bloemen en licht omdat we geloven dat Jezus, die gestorven was en in een graf gelegd, is verrezen. Wij geloven dat Hij leeft, ook voor ons.

Ontsteek dan de nieuwe paaskaars.

 

Artikelen in dit thema Pasen jaar A 2017