Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

1e zondag van de Veertigdagentijd jaar B 2024

Kies voor God!

zondag 18 februari 2024

Opening

De kinderwoorddienst gaat beginnen. Hier is informatie te vinden over de aankleding van de ruimte, de beginopstelling en hoe de overgang gemaakt kan worden tussen de viering in de kerk en de samenkomst in de kinderwoorddienst. 

Dat kan een klein ritueel zijn, een symbool of een kijktafel die van te voren neergezet wordt. Het thema van de bijeenkomst zal hier al aangeduid worden.

De woestijn

Elke week staat er een herkenbaar element uit de evangelielezing centraal op de kijktafel.

woestijnDe eerste zondag van de veertigdagentijd is dat de woestijn.
Vraag de voorganger een zakje zand aan de kinderen mee te geven vanuit de kerk naar hun kinderwoorddienst ruimte. (Informatie over het opbouwen van de kijktafel vindt u bij Extra’s)

In de eigen ruimte legt u een paars kleed neer (de liturgische kleur van de veertigdagentijd).
Op dit paarse kleed legt u de ondergrond van de kijktafel.
Vraag de kinderen in een kring te gaan zitten en stil te worden. Strooi het zand op de plek waar de woestijn moet komen (zie plattegrond bij de Extra's). Vertel iets over de woestijn.
Bijvoorbeeld dat het een gevaarlijke plaats is. De nachten zijn erg koud en overdag is het er bloedheet. Het waait altijd in de woestijn, daardoor verandert het landschap en verdwaal je snel in de woestijn. Er is geen water en er groeit bijna niets in de woestijn. Je gaat er niet voor je lol naar toe.

Bid het openingsgebed en zing het veertigdagentijd liedje.

Artikelen in dit thema 1e zondag van de Veertigdagentijd jaar B 2024