Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

3e zondag van de veertigdagentijd jaar B 2024

Wees eerlijk!

zondag 3 maart 2024

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

Project voor de Veertigdagentijd: Jezus in onze wereld

kijktafelIn dit veertigdagentijdproject wordt een kijktafel opgebouwd die de kinderen een beeld geeft van de wereld waarin Jezus leefde. Vandaag horen we hoe Jezus boos wordt in de tempel. De tempel lijkt een marktplein, in plaats van de plaats waar God aanwezig is onder zijn mensen.  
Met elkaar willen we zoeken naar de verwondering over het verhaal en de herkenbare emotie die het leven van Jezus oproept bij onszelf. Ook de kinderen zijn wel eens boos om onrecht. Hoe ga je daarmee om? Moet je daar wat aan doen, of toch je mond maar houden?
Jezus geeft vandaag deze levensles: Wees eerlijk!

Op een puzzelstuk van een hart wordt die levensles als hartekreet meegenomen terug de kerk in. Want van zo'n hartekreet worden we allemaal wijzer.

De oma van Joes en Mara is heel boos, want er wordt zomaar een boom omgehakt. Ze gaat demonstreren! Het is heel spannend! En Joes vraagt zich af: is oma nou een held?