Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

4e zondag van de veertigdagentijd jaar B 2024

Vraag iemand je te helpen!

zondag 10 maart 2024

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

Project voor de Veertigdagentijd: Jezus in onze wereld

kijktafelIn dit veertigdagentijdproject wordt een kijktafel opgebouwd die de kinderen een beeld geeft van de wereld waarin Jezus leefde. Vandaag horen we een gesprek tussen Jezus en Nikodemus. Nikodemus heeft veel vragen aan Jezus, maar hij duft ze bijna niet te stellen. Hij doet het stiekem, in de nacht. En Jezus vertelt hem dat Hijzelf de helpende hand is, die God uitstrekt om de mensen te helpen. Met zijn hulp gaat leven beter!
Met elkaar willen we zoeken naar de verwondering over het verhaal en de herkenbare emotie die het leven van Jezus oproept bij onszelf. Durven kinderen alles te vragen? Thuis misschien wel, als dat een veilige plek is. Maar aan andere mensen, of aan God? En durven ze altijd de helpende hand die geboden wordt te pakken? 
Jezus geeft vandaag de levensles: Vraag iemand je te helpen!

Op een puzzelstuk van een hart wordt die levensles als hartekreet meegenomen terug de kerk in. Want van deze hartekreet worden we allemaal beter.