Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Christus, Koning van het heelal jaar B

Een andere Koning!

zondag 21 november 2021

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Johannes 18,33b-37

De evangelielezing van vandaag is Johannes 18,33b-37, en gaat over Jezus' Koningschap, die zo anders is dan die van de andere koningen. Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden, voor wat oudere kinderen is de vertaling uit b.v. het Evangelieboek voor kinderen of de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen.

Koning van een heel andere wereld

Drie jaar lang had Jezus rond getrokken in zijn land. Hij had iedereen verteld over de liefde van God. Ook sprak Hij vaak over een Nieuw Rijk, een Rijk van vrede. Dat bracht sommige mensen op verkeerde ideeën. Ze dachten dat Jezus koning van hun land wilde worden en de Romeinen weg ging jagen.
Misschien was het daarom dat de Romeinen Hem graag gevangen wilden nemen.
jezus voor pilatusIn de feestnacht vlak voor Pasen pakten ze Hem op. Ze brachten Jezus naar Pilatus die de baas was in het land. Pilatus wilde Jezus ondervragen.
Toen Jezus voor hem stond vroeg Pilatus meteen: “Ben Jij de koning van de Joden?” Jezus antwoordde: “Heeft u dat zelf bedacht of heeft u dat van anderen gehoord?” Pilatus zei tegen Jezus: “Ik ben toch een Romein, geen Jood zoals Jij. Het zijn de mensen van jouw eigen volk die zeiden dat mijn soldaten Jou moesten oppakken. Waarom was dat eigenlijk? Wat heb je gedaan?“
Jezus probeerde het uit te leggen. “Ik ben niet de koning van deze wereld. Als Ik een gewone koning was dan zouden mijn volgelingen wel gevochten hebben om te zorgen dat Ik niet opgepakt werd. Maar Ik ben dus geen koning van hier.” Pilatus snapte het niet zo goed en zei: “Maar als ik het goed begrijp ben Je wel een koning?” “Ja”, zei Jezus, “Ik ben een Koning. Ik ben geboren in deze wereld om iedereen de waarheid te vertellen. En als je van de waarheid houdt, dan luister je naar Mij."

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

Artikelen in dit thema Christus, Koning van het heelal jaar B