Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Derde zondag door het jaar B

Jezus roept zijn leerlingen

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Marcus 1,14-20

De evangelielezing van vandaag is Marcus 1,14-20 . Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden, voor wat oudere kinderen is de vertaling uit b.v. het Evangelieboek voor kinderen of de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen.

Vissers worden leerlingen

Jezus begon zijn werk in Galilea. Daar was Hij opgegroeid. Hij trok rond in de streek en vertelde Gods Goede Nieuws aan iedereen die het wilde horen. Hij zei: “Het is nu tijd. Gods Nieuwe Wereld komt eraan. Daarom moeten jullie veranderen. Je moet geloven in het Goede Nieuws en een goed leven gaan leiden.”
eerste leerlingen2In Galilea was ook een groot meer. Het heette het Meer van Galilea. Jezus liep langs dat meer. Hij zag twee broers die hard aan het werk waren, Simon en Andreas. Simon en Andreas waren vissers. Ze werkten in hun boot en gooiden visnetten in het meer. Jezus zei tegen deze vissers: “Kom met Mij mee. Ik zal jullie leren hoe je vissers van mensen kunt worden.” Simon en Andreas stopten meteen met het werken in hun boot en gingen met Jezus mee.
Verderop langs het meer waren nog twee broers aan het werk. Het waren Jakobus en Johannes. Jezus riep ook deze twee broers. Ook zij lieten iedereen in de boot achter en gingen meteen met Jezus mee.

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

Artikelen in dit thema Derde zondag door het jaar B