Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Derde zondag van Pasen jaar B

Goed Nieuws!

zondag 14 april 2024

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

jezus verschijnt4De leerlingen die op weg naar Emmaüs Jezus hebben ontmoet vertellen aan de anderen wat ze meegemaakt hebben. Terwijl ze nog aan het vertellen zijn, verschijnt Jezus weer in hun midden. En weer konden ze het nauwelijks geloven en dachten ze een geest te zien. 
Jezus is niet teleurgesteld, maar helpt de leerlingen op weg. Niet alleen mogen ze de wonden zien en eet Hij iets om ze te helpen geloven dat Hij het werkelijk is, maar Hij verwijst ook naar de heilige Boeken, waar over Hem geschreven staat. Met de teksten van de Profeten in de hand, zullen de leerlingen iedereen het Goede Nieuws kunnen vertellen.

Met de kinderen denken we vandaag na over wat en wie je kunt geloven, en hoe moeilijk dat kan zijn. Wanneer je iemand vertrouwt, dan weet je dat je die persoon eerder kunt geloven dan zomaar een vreemde. Ook in het geloof werkt dat zo.

Kleine Uil vertelt over een prachtige viering in de kerk. Allemaal kinderen kregen heel dun brood. Nieuw brood dat hoort bij een oud verhaal. Joes wil weten hoe dat zit met het brood dat gedeeld wordt. Herken je daar dan Jezus in?