Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Derde zondag van Pasen jaar B

Goed Nieuws!

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

jezus verschijnt4De leerlingen die op weg naar Emmaüs Jezus hebben ontmoet vertellen aan de anderen wat ze meegemaakt hebben. Terwijl ze nog aan het vertellen zijn, verschijnt Jezus weer in hun midden. En weer konden ze het nauwelijks geloven en dachten ze een geest te zien. 
Jezus is niet teleurgesteld, maar helpt de leerlingen op weg. Niet alleen mogen ze de wonden zien en eet Hij iets om ze te helpen geloven dat Hij het werkelijk is, maar Hij verwijst ook naar de heilige Boeken, waar over Hem geschreven staat. Met de teksten van de Profeten in de hand, zullen de leerlingen iedereen het Goede Nieuws kunnen vertellen.

Met de kinderen denken we vandaag na over wat en wie je kunt geloven, en hoe moeilijk dat kan zijn. Wanneer je iemand vertrouwt, dan weet je dat je die persoon eerder kunt geloven dan zomaar een vreemde. Ook in het geloof werkt dat zo.

Het ene kruis is het andere niet. Maakt het bijvoorbeeld verschil of er wel of niet een corpus, een afbeelding van Jezus, te zien is?

De lezingen van deze zondag zijn:

Evangelielezing: Lucas 24,35-48

Eerste lezing NT: Handelingen 3,13-15+17-19

Tweede lezing NT: I Johannes 2,1-5a

Er is deze zondag geen lezing uit het OT.

Leer ons vertrouwen op wat ons verteld wordt! Zodat we het kunnen delen en doorvertellen.

Wanneer kun je geloven wat je verteld wordt? De leerlingen vertellen elkaar wat ze meegemaakt hebben, maar kunnen elkaars verhalen nog maar moeilijk geloven.

Hoe weet je of een bericht nep is? Het belangrijkste: gebruik je gezond verstand!

Mama! Ik zie wat jij niet ziet. Je loopt zo hard, je ziet het niet! Toe mama, kijk eens met me mee: zo mooi! Je hebt echt géén idee!

Als je iets niet kunt zien, maar het wel kunt voelen, kun je het dan beschrijven?

Hoe lastig is het om te weten of iets waar of niet waar is. Wie is goed in het inschatten van de waarheid? 

Jezus verschijnt na zijn opstanding wederom aan zijn leerlingen. Hij geeft hen de opdracht over Hem te vertellen, maar daarvoor eerst in de Schriften te lezen.