Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Derde zondag van Pasen jaar B

Goed Nieuws!

zondag 14 april 2024

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Lucas 24,35-48

De evangelielezing van vandaag is Lucas 24,35-48. Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden, voor wat oudere kinderen is de vertaling uit b.v. het Evangelieboek voor kinderen of de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen.

Goed Nieuws!

jezus verschijnt2Toen de twee leerlingen die Jezus op weg naar Emmaüs hadden ontmoet terugkwamen in Jeruzalem, vertelden ze aan de andere leerlingen wat er onderweg gebeurd was. Ze vertelden hoe Jezus brood gebroken had en zij Hem daardoor opeens herkend hadden. Ze waren nog aan het vertellen toen plotseling Jezus Zelf weer in hun midden stond. Hij zei: “Ik wens jullie vrede!”
handen jezusZe schrokken enorm, omdat ze dachten dat ze een geest zagen. Maar Jezus zei: ”Waarom schrikken jullie zo? Waarom twijfelen jullie of Ik het wel echt ben? Kijk eens goed naar mijn handen en voeten. Ik ben het écht. Voel maar, en kijk maar goed: een geest heeft toch geen botten en geen huid.” Daarna liet Hij hen zijn handen en zijn voeten zien.
De leerlingen waren zo blij en verrast;  ze konden het nog steeds niet geloven. Daarom vroeg Jezus: “Hebben jullie hier iets te eten?” Ze gaven hem een stuk gebakken vis. Hij pakte het aan en at het op. Ze keken allemaal verbaasd toe.
Daarna zei Hij: “Weet je nog wat ik gezegd heb? Alles wat er over Mij in de heilige Boeken staat, bij Mozes, bij de Profeten en in de Psalmen moet gebeuren.” En daarna hielp Hij zijn leerlingen om te begrijpen wat er in de heilige Boeken staat. Hij zei: “In de heilige Boeken kan je al lezen dat de Messias, de mens die God gezonden heeft, moet lijden en dood zal gaan. Maar ook dat Hij na drie dagen weer zal opstaan uit de dood. Dit is het Goede Nieuws dat verteld moet worden aan de hele wereld: 'Als je opnieuw probeert goed te leven dan zal God je fouten vergeven'. Dit moeten jullie aan iedereen vertellen. Begin maar, dichtbij, hier in Jeruzalem.”

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

Artikelen in dit thema Derde zondag van Pasen jaar B