Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Elfde zondag door het jaar B

Verborgen in de aarde

zondag 16 juni 2024

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Marcus 4,26-34

De evangelielezing van vandaag is Marcus 4,26-34. Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden, voor wat oudere kinderen is de vertaling uit b.v. het Evangelieboek voor kinderen of de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen.

zaaienOp een dag zei Jezus tegen de mensen: “Gods Nieuwe Wereld lijkt op een boer die zaad gestrooid heeft op het land. Deze boer gaat ’s avonds naar bed om te slapen. De volgende ochtend staat hij weer op. Dat doet hij elke dag zo. En terwijl hij slaapt groeit het zaad; het groeit in de grond en het wordt koren. Hoe dat kan, dat weet de boer niet precies. Het is de aarde zelf die het laat groeien. Van de eerste groene puntjes die boven de grond uitkomen tot het koren vol met graankorrels. Wanneer de korenaren rijp zijn, snijdt de boer het koren af. Het graan wordt geoogst.”
Jezus vroeg de mensen: “Willen jullie weten waar Gods Nieuwe Wereld op lijkt?
mosterdzaadje

Ik zal jullie nog een ander voorbeeld geven: Gods nieuwe wereld lijkt op een mosterdzaadje. Het mosterdzaad is het kleinste zaadje dat bestaat. Wanneer je dit zaadje in de grond stopt, dan groeit er uit dit hele kleine zaadje een boom. Deze boom wordt het grootst van alle planten. Zo'n boom krijgt dikke takken, en is zo groot dat de vogels hun nest kunnen bouwen in de schaduw van de takken.”

Jezus gebruikte ook nog andere voorbeelden om uitleg te geven over Gods Nieuwe Wereld. Op deze manier konden alle mensen het goede nieuws begrijpen. Wanneer Jezus tegen de mensen sprak, gebruikte Hij steeds voorbeelden. Maar aan zijn leerlingen legde Hij alles uit.

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

Artikelen in dit thema Elfde zondag door het jaar B