Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Twaalfde zondag door het jaar B

Vertrouwen in de storm

zondag 20 juni 2021

Opening

De kinderwoorddienst gaat beginnen. Hier is informatie te vinden over de aankleding van de ruimte, de beginopstelling en hoe de overgang gemaakt kan worden tussen de viering in de kerk en de samenkomst in de kinderwoorddienst. 

Dat kan een klein ritueel zijn, een symbool of een kijktafel die van te voren neergezet wordt. Het thema van de bijeenkomst zal hier al aangeduid worden.

Wie durft te vertrouwen?

De kinderen worden welkom geheten en gaan in een kring zitten. Een kaars staat in het midden van de kring op een groen kleed. Vouw een papieren bootje. Leg het bij de kaars.

De kaars wordt aangestoken en het openingsgebed wordt gebeden. 

Kijk samen naar het bootje, en vraag de kinderen of ze denken dat het bootje zal drijven. Zijn de kinderen optimisch? Vraag dan of ze iets waar ze heel erg aan gehecht zijn in dat bootje zouden durven leggen. Vertrouwen is gemakkelijk als er niets vanaf hangt. Maar als je iets kunt verliezen, (misschien zelfs je leven)  dan is het een stuk lastiger.

Probeer het daarna uit in een tijl water. Kijk of het bootje drijft. Ga daarna om de tijl heenstaan, en blaas ze hard je kunt. Houd het bootje het? Dan hadden jullie meer vertrouwen kunnen hebben! Gaat het ten onder? Dan was het niet wijs geweest je liefste bezit er in mee te geven.

Vertel daarna het verhaal van de leerlingen die met Jezus in een boot het meer op gingen.

bootjevouwen

 

 

 

 

Artikelen in dit thema Twaalfde zondag door het jaar B