Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Zesde zondag van Pasen jaar B

Houd van elkaar!

zondag 9 mei 2021

Extra's

Hier zijn meerdere onderdelen te vinden om de kinderwoorddienst een creatief - of speels accent te geven.
Dit kunnen liedjes en gedichtjes zijn, een knutsel of een kleurplaat, een filmpje of een spel. Deze onderdelen zijn altijd te gebruiken in combinatie met de verwerking.

Knutselen: Vriendschapsketting

Vriendschapsketting maken

Benodigdheden

  • grote kralen in allerlei kleuren en vormen

  • dun koord of touw, 80 cm per kind

Geef alle kinderen een touw of koord en leg daarnaast een grote hoeveelheid grote kralen op tafel. Vertel aan de kinderen dat Jezus niet zonder zijn vrienden kon, en verbonden met hen wilde zijn. 

Daarom maken we vandaag een ketting.

kettingVoor alle mensen van wie de kinderen houden zoeken zij een speciale kraal uit. Zij proberen een kraal te vinden voor iedereen waarmee ze zich verbonden voelen, iedereen van wie ze houden. Laat ze bijvoorbeeld eerst nadenken over welke kleur bij die persoon past.
Deze kraal rijgen ze aan het koord, daarna leggen ze er een knoopje in. Vervolgens de volgende kraal, gevolgd door een knoop, totdat alle kralen (=mensen van die je houdt) aan de ketting zitten. U kunt ook zonder knoopjes de ketting laten rijgen, maar dan zijn veel meer kralen (en een minder lang koord) nodig.

Vertel de kinderen dat zal ze zich alleen voelen ze de ketting om kunnen doen, dan hebben ze alle mensen die ze lief vinden dicht bij zich.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Artikelen in dit thema Zesde zondag van Pasen jaar B