Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Zesde zondag van Pasen jaar B

Houd van elkaar!

zondag 9 mei 2021

Verwerking

Een verwerking dient om het gesprek met en tussen de kinderen op gang te helpen. Het is er op gericht om het Evangelie en het leven van de kinderen samen te brengen. Door op een speelse manier om te gaan met het Evangelie ontstaat er contact en beleving.

Verwerkingen kunnen gesprekken zijn, gevolgd door een activiteit, een spel, een knutsel of een werkblad. Deze laatste elementen worden gevonden onder de knop Extra's.

Gesprek met de kinderen

Vriendschap is iets wat niet onbekend is bij kinderen. Sterker nog, deze lezing is voor een keertje helemaal niet moeilijk te begrijpen voor de kinderen. Praat met de kinderen over vriendschappen.

mensenhartVan wie houden de kinderen? (Papa, mama, de juf, een vriendje of vriendinnetje en broer of zus) Probeer door te praten over ‘houden van’ en ‘vriendschap’ een verschil tussen vriendschap en familie aan te geven.
Belangrijkste verschil: Je vrienden kies je zelf.

Weten de kinderen waarom ze bevriend zijn met hun vrienden? Ze hadden tenslotte ook geen vrienden kunnen zijn. (Dit is wel een hele moeilijke vraag)

Leg aan de kinderen uit dat Jezus zijn vrienden ook uitgekozen heeft. Hij hield ook van zijn moeder en hield vast ook wel van nog meer familieleden, maar Hij koos zijn vrienden zelf uit. Dit deed Hij omdat Hij iets zag in deze vrienden. Hij wist dat ze Hem zouden steunen en de wereld een mooiere plek zouden maken.

Kunnen de kinderen zich voorstellen dat Hij zelfs voor ze wilde sterven? De kinderen weten waarschijnlijk dat Hij uiteindelijk voor zijn vrienden en voor alle mensen gestorven is. Maar weten ze ook nog wat Jezus en zijn vrienden samen gedaan hebben?

HetBegonMetLichtU kunt er voor kiezen samen met de kinderen te kijken naar wat Jezus allemaal gedaan heeft met zijn vrienden. Vertel dan het kort in een kring verhalen over Jezus en zijn leerlingen aan elkaar. Neem er zonodig een kinderbijbel bij.

 

 

Artikelen in dit thema Zesde zondag van Pasen jaar B