Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Zevende zondag van Pasen jaar B

Bescherm ons tegen het kwaad in de wereld

zondag 12 mei 2024

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Johannes 17,11b-19

De evangelielezing van vandaag is Johannes 17,11b-19. Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden, voor wat oudere kinderen is de vertaling uit b.v. het Evangelieboek voor kinderen of de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen.

Jezus bidt voor zijn leerlingen en voor de wereld

Het Het laatste avondmaal is geweest. Jezus weet dat Hij gaat sterven. Hij moet aan heel veel dingen denken. Vooral denkt Hij aan zijn vrienden. Hoe moet het met hen gaan als Hij weg is? Hij weet dat dan de heilige Geest zal komen, de heilige Geest die de mensen zal helpen, en troosten. 

jezus bidt 2Jezus bidt. 
"Vader”, bidt Hij, “Ik heb zo goed mogelijk gezorgd voor mijn vrienden. En dat is goed gegaan. Zij zijn bij Mij gebleven en hebben geen kwade dingen gedaan. Toch waren mensen jaloers. Zij zagen hoe gelukkig de leerlingen waren, wanneer Ik hen over U vertelde. De mensen begonnen mijn vrienden te haten en riepen nare dingen tegen ze. Ik bid tot U, Vader, dat mijn vrienden geen kwaad overkomt door die mensen, als Ik weg ben. Wilt U ze beschermen?"

Daarna dacht Jezus nog even na. Toen ging Hij verder met bidden: "Vader, Ik bid voor de wijde wereld. Daar gaan mijn vrienden aan iedereen Uw boodschap vertellen. Dat zal niet gemakkelijk zijn. Wat mijn leerlingen zullen zeggen, is echt de waarheid, maar mensen willen dat vaak niet horen. 

Veel mensen zullen hen kwaad willen doen. O Vader, Ik bid U dat de heilige Geest, de Helper, ook echt goed voor ze mag zorgen! En dat er toch eenheid mag komen overal in de wereld. Alleen zo kan heel de wereld te weten komen, dat Ik Uw Zoon ben en dat Ik alle mensen nooit in de steek laat!"

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

Artikelen in dit thema Zevende zondag van Pasen jaar B