Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Zevenentwintigste zondag door het jaar B

Wereldmissiedag van de kinderen

zondag 3 oktober 2021

Opening

De kinderwoorddienst gaat beginnen. Hier is informatie te vinden over de aankleding van de ruimte, de beginopstelling en hoe de overgang gemaakt kan worden tussen de viering in de kerk en de samenkomst in de kinderwoorddienst. 

Dat kan een klein ritueel zijn, een symbool of een kijktafel die van te voren neergezet wordt. Het thema van de bijeenkomst zal hier al aangeduid worden.

Hoe leven kinderen in Guinee?

Aankleding van de ruimte
U kunt een kijktafel maken, die laat zien dat het vandaag Wereldmissiedag van de kinderen is. En dat het gaat over alle kinderen van de hele wereld. U kunt de poster van Missio ophangen, met daarbij een grote wereldkaart. U zet er een waxinelichtje bij en een spaarpotje met het spaarzakje van Missio. Leg er ook de Kinderkrant van Missio bij. (Voor bestellen materialen zie de Extra's)

U gaat met de kinderen bij of rond de kijktafel staan en laat de kinderen vertellen wat ze zien. U vertelt daarbij dat het vandaag Wereldmissiedag van de kinderen is. Wij denken dan aan alle kinderen van de hele wereld, dichtbij en ver weg. Neem de Kinderkrant van Missio erbij en praat met de kinderen over Guinee in het westen van Afrika. Hebben ze wel eens van dit land gehoord? Weten ze waar het ligt? U kunt een tekst over Guinee voorlezen uit de Kinderkrant van Missio.

U kunt ook de brief van Germaine samen met de kinderen lezen. Zij is 9 jaar en vertelt over haar leven. Klik op de link om de brief te zien.
Missiokids - Brief van Germaine uit Guinee

guinee straat

 

 

 

U steekt het waxinelichtje aan en bidt het gebed.

 

 

 

Artikelen in dit thema Zevenentwintigste zondag door het jaar B