Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Zeventiende zondag door het jaar B

Delen om genoeg te hebben

zondag 25 juli 2021

Achtergrond

Hier is informatie te vinden over de context van de lezing of de plaats en tijd in het kerkelijk jaar. Ook kan hier informatie over feesten, personen, gedenkdagen en gebruiken gevonden worden. 

Werelddag voor Grootouders en Senioren

Paus Franciscus zal op 25 juli 2021 in de Sint-Pietersbasiliek een Eucharistieviering opdragen t.g.v. de eerste Werelddag voor Grootouders en Senioren.

Grootouders zorgen ervoor dat we ons kunnen herinneren wat onze achtergrond is, waar onze wortels zijn. We zouden onze grootouders daarom moeten koesteren, vindt paus Franciscus. Hij meent ook dat er vaak contact tussen hen en kleinkinderen zou moeten zijn.Het is belangrijk dat grootouders kleinkinderen ontmoeten en omgekeerd.

Zondag 25 juli
De datum van de nieuwe werelddag is gekozen op basis van de gedachtenis van de Heiligen Joachim en Anna, de ouders van Maria en dus de grootouders van Jezus, die volgens de liturgische kalender op 26 juli wordt gevierd. Dit jaar wordt de Werelddag voor Grootouders en Senioren gehouden op zondag 25 juli. 

Volle aflaat
Gelovigen die bij gelegenheid van die dag vrome werken verrichten kunnen dan een volle aflaat verdienen. Dat staat in een onlangs gepubliceerde nota van de Apostolische Penitentiarie.

In de nota staat dat paus Franciscus deze volle aflaat had besloten te zullen verlenen na te hebben geluisterd naar kardinaal Kevin Farrell, prefect van het Dicasterie voor Leken, Gezin en Leven. Die had om deze kerkelijke gunst verzocht ter gelegenheid van de instelling van deze themadag, die elk jaar op de vierde zondag van de maand juli zal worden gevierd, rond het feest van de Heilige Joachim en Anna, de grootouders van Jezus.

 

 

Artikelen in dit thema Zeventiende zondag door het jaar B