Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Feest van de heilige Drie-eenheid, zondag na Pinksteren jaar C

In de naam van de Vader, de Zoon en de heilige Geest

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

Op de zondag na Pinksteren viert de Kerk het feest van de heilige Drie-eenheid. We vieren het mysterie dat God Vader, Zoon en heilige Geest is, in een onverbrekelijke eenheid. Dat klinkt ingewikkeld, en is ook niet eenvoudig.
De kinderen kennen de drie namen van God al van het kruisteken, wanneer ze de Naam van God als Vader, Zoon en heilige Geest in één beweging bij elkaar noemen.
1+1+1=1We kunnen de kinderen deze kinderwoorddienst laten ontdekken dat God op verschillende manieren in het leven van mensen aanwezig is: als de barmhartige Vader die ons geschapen heeft, als zijn Zoon Jezus die op aarde kwam om de mensen Gods liefde te laten zien, en als heilige Geest ons de weg wijst en helpt om ons leven te leven. God komen we op allerlei manieren tegen, in de bijbelse verhalen, in de daden van mensen om ons heen, en in onszelf, wanneer we in de stilte proberen te luisteren. 

Binnenkort is het ook Vaderdag. We lopen daar vast op vooruit, met een cadeautje en hopen dat de kinderen ontdekken dat ook vaders verschillende kanten hebben, en dat ze daarin ook wat op God lijken.