Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Feest van de heilige Drie-eenheid, zondag na Pinksteren jaar C

In de naam van de Vader, de Zoon en de heilige Geest

Achtergrond

Hier is informatie te vinden over de context van de lezing of de plaats en tijd in het kerkelijk jaar. Ook kan hier informatie over feesten, personen, gedenkdagen en gebruiken gevonden worden. 

Drie-eenheid

Het feest van Pinksteren is achter de rug; door de Geest zal Christus nu in ons christenen leven, tot zegen van onze wereld.
Het feest van de heilige Drie-eenheid richt ons op God, die we ons bijna niet kunnen voorstellen en over wie wij alleen in beelden kunnen spreken.
In de eerste lezing van deze zondag horen we hoe God de Vader de wereld en de mens geschapen heeft. Hij heeft zijn Zoon Jezus daarin betrokken, en hun beider betrokkenheid bij ons mensen werkt via de Geest. Die Geest is de kracht van Gods liefde.

drie-eenheid2Wij eren God als Vader, Zoon en Heilige Geest – God boven ons, God naast ons, God in ons. We weten dat God nooit in één beeld te vangen is. Hij is altijd groter dan ons voorstellingsvermogen. Maar veel belangrijker is dat Hij op verschillende manieren ons leven binnenkomt.

In de kunst zien we de afbeeldingen van de Drie-eenheid vaak met de dode Christus, die ondersteund wordt door de Vader, met daarbij een kleine duif die de aanwezigheid van de heilige Geest symboliseert. Zo'n afbeelding noemt men een genadestoel.

Artikelen in dit thema Feest van de heilige Drie-eenheid, zondag na Pinksteren jaar C