Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Feest van de heilige Drie-eenheid, zondag na Pinksteren jaar C

In de naam van de Vader, de Zoon en de heilige Geest

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Johannes 16,12-15

De evangelielezing van vandaag is uit Johannes 16,12-15. De oudere kinderen kunnen de tekst uit de Bijbel in Gewone Taal lezen, maar zullen vooral de eerste zin tot zich door moeten laten dringen. Je hoeft soms nog niet helemaal te snappen wat Jezus zegt. Wat het belangrijkste is, is dat de Vader, de Zoon en de Geest bij elkaar horen. Wat de Geest zegt, is Hem door Jezus verteld. Tegelijkertijd is wat Jezus zegt, Hem door God de Vader gezegd.

Vader, Zoon en Heilige Geest

Op de laatste avond dat Jezus met zijn leerlingen bij elkaar was, zei Hij: "Vrienden, Ik heb jullie al veel verteld, en Ik heb nog veel meer te vertellen! Maar dat is voor nu te veel. Het is ook best wel moeilijk. Daarom bewaar Ik dat voor later. Want later, wanneer de heilige Geest komt, zal die jullie alles vertellen. Ze zal jullie influisteren hoe God wil dat jullie met elkaar omgaan. Zij zal je de juiste weg wijzen. Zij zal niet zomaar iets zeggen, maar alles wat Ze heeft gehoord van Mij of de Vader vertelt Ze. Ze vertelt jullie zélfs wat er nog gaat gebeuren. Alles wat Ik heb gedaan en gezegd dat heeft de heilige Geest van Mij gehoord. Is dat niet geweldig? Als je de heilige Geest hoort, dan is het alsof je Mij weer hoort!
triniteit rublefJullie weten al dat mijn Vader in de hemel is. Alles wat van de Vader is, is ook van Mij. Daarom kan de Geest vertellen over Mij en God de Vader. Wij drieën horen bij elkaar."

De leerlingen keken elkaar aan. Opeens hadden ze het door: De heilige Geest, Jezus en God lijken heel erg op elkaar, en ze weten alles van elkaar. Ze vertellen de waarheid.
God de Vader konden de leerlingen niet zien. Maar Jezus was in hun midden en Hij kon van God vertellen. En de Geest..., die zal hen helpen om het later helemaal te snappen.

Dit is het Woord van God.
Kinderen: Wij danken God 

Artikelen in dit thema Feest van de heilige Drie-eenheid, zondag na Pinksteren jaar C