Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Pinksteren jaar C

Vuur van de Eeuwige

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

Al een aantal weken horen we Jezus vertellen dat Hij weg zal gaan, naar de Vader, maar dat Hij de heilige Geest zal sturen. De heilige Geest die de leerlingen zal helpen en zal troosten. Jezus heeft de afgelopen weken laten weten wat Hij en de Vader belangrijk vinden. Het ging over liefde en vrede, en hoe Jezus en de Vader zo met elkaar en met de mensen verbonden zijn. Zo wilde Jezus ons op zijn spoor zetten.

pinksteren loopDat alles loopt uit op deze zondag, Pinksteren. Vandaag komen de 'Vader, Zoon en heilige Geest' uit het kruisteken bij elkaar. Jezus is naar de hemel opgestegen, maar toch is God bij ons.
We proberen vandaag die mysterieuze heilige Geest dichter bij de kinderen te brengen. God is aanwezig, ook al zien we Hem niet. Maar wie er oog - en oor - voor heeft, zal de kracht van de heilige Geest zien in anderen en in zichzelf ervaren.