Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

2e zondag van de Advent jaar C 2021

Binnenstebuiten

Verwerking

Een verwerking dient om het gesprek met en tussen de kinderen op gang te helpen. Het is er op gericht om het Evangelie en het leven van de kinderen samen te brengen. Door op een speelse manier om te gaan met het Evangelie ontstaat er contact en beleving.

Verwerkingen kunnen gesprekken zijn, gevolgd door een activiteit, een spel, een knutsel of een werkblad. Deze laatste elementen worden gevonden onder de knop Extra's.

Gesprek met de kinderen

adv 2 beroepskleding politiepetAls je een bepaald beroep hebt, dan is het fijn als je hart er ook bij is. Wanneer je bij de politie werkt dan is het goed als je ook in je hart vindt dat Nederland een veilig land moet zijn.
En als je achter de kassa zit dan is het handig als je van jezelf al een beetje klantvriendelijk bent.
Werk je in het ziekenhuis dan is zorgzaamheid een goede eigenschap.

 

Welke eigenschappen zou een profeet, iemand die mensen wil waarschuwen, wil bekeren, eigenlijk moeten hebben?
Denk aan:
Grote liefde voor de waarheid.
Dapperheid/ moed
Onafhankelijkheid

Pak de poster van Johannes erbij en hang deze op. Wat vinden ze een goede eigenschap van deze profeet?
Pak het hartje erbij en beslis samen met de kinderen welk woord jullie op dit hartje gaan schrijven als belangrijk voor de binnenkant van een profeet.
Plak dit hartje op de poster.

In dit verhaal horen we nog niet zoveel over de boodschap van Johannes. Wij horen vooral hoe we hem kunnen herkennen. Hij had zijn speciale profetenmantel aan van kameelhaar en hij at ook anders als gewone mensen: sprinkhanen en honing. Hij is vooral bezig met roepen dat mensen een nieuw begin moeten maken.

Als jij in onze tijd een profeet was, waar zouden mensen dan nieuw mee moeten beginnen? Wat zouden ze anders moeten doen? (Schrijf dit op een flap)

Maak met de kinderen een spandoek met de oproep om een nieuw begin te maken en neem dat mee de kerk in. (zie bij de Extra’s)

Artikelen in dit thema 2e zondag van de Advent jaar C 2021