Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

2e zondag van de Advent jaar C 2021

Binnenstebuiten

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Lucas 3,1-6

De evangelielezing van vandaag is Lucas 3,1-6. Voor alle kinderen wordt in dit project de navertelling gebruikt.

Johannes begint met zijn werk

Toen Johannes aan het werk ging, telden we de jaren nog niet. De mensen vertelden elkaar wie er de baas was in het land en dan wisten ze in welke tijd iets gebeurde. Zo was Keizer Tiberius al vijftien jaar de baas toen Johannes voor het eerst aan het werk ging. En Pontius Pilatus was de baas in de provincie Judea, waar de joden woonden. Herodes was koning in het land ernaast, Galilea. En in de tempel waren Annas en Kajafas de hogepriesters.

johannes de doperToen al deze mensen de baas waren werd Johannes, zoon van Zacharias, door God geroepen. God had een boodschap voor hem. Johannes woonde in zijn eentje in de woestijn. Hij zag er vreemd uit. Hij had een mantel aan van kameelhaar. En hij at sprinkhanen en wilde honing.
Maar hij mocht niet in de woestijn blijven. God wilde dat hij naar de mensen ging. Daarom reisde Johannes uit de woestijn naar een plek bij de rivier de Jordaan. Daar begon hij te spreken tegen de mensen. Hij zei: “Begin een nieuw leven en laat je dopen! Wanneer je dat doet, dan zal God je zonden vergeven.”

Nadat Johannes geroepen was door God, vertrok hij uit de woestijn naar het gebied van de rivier de Jordaan. Daar begon hij te spreken tegen de mensen. Hij zei: “Begin een nieuw leven en laat je dopen! Wanneer je dat doet, dan zal God je zonden vergeven.”

In het Oude Testament stond al iets geschreven dat precies paste bij wat Johannes deed. De profeet Jesaja schreef namelijk:

Er komt iemand die luid roept uit de woestijn. Hij zal luid en duidelijk tegen de mensen zeggen: ‘Maak de weg klaar voor de Heer. Maak zijn paden recht, niet kronkelig. Maak zijn weg vlak, zonder kuilen en bergen. Ja, alle bochten in de weg zullen worden rechtgetrokken en alle paden zullen worden gladgemaakt. En iedereen zal zien dat God redding brengt.’

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

Artikelen in dit thema 2e zondag van de Advent jaar C 2021