Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Derde zondag door het jaar C

Lucas vertelt aan Theofilus

zondag 23 januari 2022

Extra's

Hier zijn meerdere onderdelen te vinden om de kinderwoorddienst een creatief - of speels accent te geven.
Dit kunnen liedjes en gedichtjes zijn, een knutsel of een kleurplaat, een filmpje of een spel. Deze onderdelen zijn altijd te gebruiken in combinatie met de verwerking.

Doorvertelspelletje

De bijbelverhalen worden doorverteld.
Als leiding fluistert u de begintekst in het oor van een kind, dat fluistert het dan door in het oor van de volgende en zo verder tot de zin de hele kring rond is. De laatste vertelt dan wat hij heeft gehoord. En wat gek: het blijkt ineens een andere zin te zijn! Iedere keer als een zin doorgegeven wordt, verandert die een beetje. Tot je soms een heel andere zin hebt.

De begintekst is: God heeft mij uitgekozen. Daarom helpt Gods Geest mij. Mijn opdracht is om aan arme mensen het goede nieuws te brengen. Aan gevangenen mag ik vertellen dat ze weer vrij zijn. Aan blinden mag ik vertellen dat ze weer zullen zien. En mensen die het moeilijk hebben zal ik helpen. Ik maak het jullie bekend, er begint een goede tijd.“

doorfluisterenWanneer u een groep met vooral jonge kinderen heeft, zult u de tekst moeten inkorten. Neem dan bijvoorbeeld de eerste drie korte zinnen. Maar maak hem niet te kort, het gaat er vooral om dat u kunt laten zien dat het moeilijk iets om iets goed door te vertellen.

Artikelen in dit thema Derde zondag door het jaar C