Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Kerstmis jaar C 2018

Op weg naar het Koninkrijk

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

Vandaag vieren we het Kerstfeest. We sluiten de doorlopende verwerking Op weg naar het Koninkrijk voor de Advent en Kerstmis af.

In deze tijd is de verbinding van de kinderwoorddienst met de vierende gemeenschap in de kerk nadrukkelijk aanwezig. Ook vandaag komt de bergbeklimmer in de kerk. Hij (of zij) vertelt aan de kinderen over de moeilijke tocht op weg naar boven, een symbolische aanduiding voor Op weg naar het Koninkrijk. De trap met prikkeldraad stond symbool voor die moeilijke weg. Deze week is de trap bijna vrij van prikkeldraad en heeft de bergbeklimmer Jezus ontmoet.

adventstrap kerst 2

In de rugzak van de bergbeklimmer zitten ook vandaag materialen.
Hiermee wordt de nare trap die in de kerk staat versierd tot een trap naar het Koninkrijk.
Zo kan iedereen in de kerk meeleven en meegenieten.

Met de kinderen denken we deze morgen na over de komst van het Licht in de Wereld, de geboorte van Jezus. Zij helpen het laatste restje prikkeldraad te bedekken met groene blaadjes van goede dingen, en ze delen het Licht. Want van Licht hebben we nooit genoeg. 

TIP: Wanneer er geen kinderwoorddienst is, kan de bergbeklimmer met alle mensen in de kerk het project afsluiten. Zij kunnen helpen het duister (prikkeldraad) te bedekken met klimop, of met groene blaadjes waar de mensen goede en mooie dingen opschrijven. Zo laten we zien hoe iedereen ook zelf op weg is naar het Koninkrijk. (Meer informatie bij de Opening)