Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Kerstmis jaar C 2018

Op weg naar het Koninkrijk

Verwerking

Een verwerking dient om het gesprek met en tussen de kinderen op gang te helpen. Het is er op gericht om het Evangelie en het leven van de kinderen samen te brengen. Door op een speelse manier om te gaan met het Evangelie ontstaat er contact en beleving.

Verwerkingen kunnen gesprekken zijn, gevolgd door een activiteit, een spel, een knutsel of een werkblad. Deze laatste elementen worden gevonden onder de knop Extra's.

Gesprek met de kinderen

De afgelopen weken hebben we gewerkt met een trap met prikkeldraad. Misschien begrijpen de kinderen na het verhaal van vandaag een stukje beter waarom al dat prikkeldraad op de trap zat. Het prikkeldraad staat voor het donker. Maar zelfs nu Jezus geboren is, is het prikkeldraad nog niet helemaal weg.

kaarsenZoals ook het verhaal vertelt is het donker ook nog niet helemaal weg. Maar het Licht laat zien dat ze niet het belangrijkste zijn in ons leven.
Vraag aan de kinderen welke donkere dingen er nog steeds gebeuren? Wat zien we om ons heen dat nog steeds als het prikkeldraad is?
Zouden zij iets weten wat het prikkeldraad zou kunnen wegnemen? Dat zijn de dingen die horen bij het Licht. 

Van Licht heb je nooit genoeg. Ga samen lichtjes maken en ga ook samen met de kinderen aan de slag met alle goede dingen. Alles wat ze kunnen bedenken helpt tegen het lelijke en het sombere prikkeldraad. Zie verder bij de Extra's.

 

 

 

 

Artikelen in dit thema Kerstmis jaar C 2018