Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Kerstmis jaar C 2018

Op weg naar het Koninkrijk

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Lucas 1,39-45

De evangelielezing van vandaag is Johannes 1,1-18. Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden, voor wat oudere kinderen is de vertaling uit b.v. het Evangelieboek voor kinderen of de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen.

Zie je wel?!

licht jezusHet kindje in de kribbe heeft veel namen. Namen die vertellen wie Hij eigenlijk is. Zijn naam is Jezus. Maar de meest bijzondere naam van Jezus is dat Hij het Licht wordt genoemd. Het Licht. Jezus is het Licht dat alles wat donker is wegjaagt. Dat gebeurt al vanaf het begin van de wereld. Jezus was er al bij toen God de wereld maakte. Alle leven, alle mensen en alle fijne dingen zijn door het Licht gemaakt. Maar het donker is niet blij met al dat Licht. Het donker wil het Licht niet laten komen, want dan is het niet donker meer.
Op een dag stuurde God een man, Johannes, die de mensen moest vertellen over het Licht. Daardoor dachten sommige mensen dat hij zelf het Licht was. Maar zij vergisten zich. Het Licht kwam pas na Johannes, en Johannes vertelde aan iedereen dat het Licht zou komen.

Toen kwam Jezus naar deze wereld. Het Licht kwam ineens heel dichtbij. Hij werd mens. Niet iedereen in de wereld was daar blij mee. Sommigen hielden van het donker. Maar de mensen die wel blij waren met het Licht, zagen alles beter door het Licht. Ook God zagen beter door het Licht. Zo werden ze kinderen van God en leefden ze in Gods Nieuwe Wereld.
Johannes vertelde over het Licht, aan de mensen toen. Om ze te helpen gelukkig te worden. Hij heeft goed begrepen hoe belangrijk Jezus is. Hij weet dat het Licht ons helpt en gelukkig maakt. Zie jij het ook?

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

Artikelen in dit thema Kerstmis jaar C 2018