Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Sacramentsdag jaar C

Er is altijd genoeg om te delen

Extra's

Hier zijn meerdere onderdelen te vinden om de kinderwoorddienst een creatief - of speels accent te geven.
Dit kunnen liedjes en gedichtjes zijn, een knutsel of een kleurplaat, een filmpje of een spel. Deze onderdelen zijn altijd te gebruiken in combinatie met de verwerking.

Een kerk bouwen

Bouw samen met de kinderen een kerkje van Lego/Duplo of, als u dat heeft, van Playmobil. Leg tijdens het bouwen van de kerk uit dat iedereen een steen is in het bouwwerk. De kinderen zelf zijn ieder een steen, een dakpan een stukje glas-in-lood of misschien wel een wijzer van de klok, een nummer op de klok en een enkeling is de bel. Wie je ook bent, je bent onderdeel van de kerk. Zo ben je ook onderdeel van het lichaam van God.

legokerkVertel tijdens het bouwen van de kerk over de Kerk die wij mensen samen vorm geven:
We moeten allemaal samen werken anders werkt het niet meer. Een wijzer op de klok mag dan wel richting geven en een nummer mag dan wel de tijd aan geven, maar zonder alle stenen kan het aardse lichaam van God niet bestaan.
Zonder al die stenen zou de torenklok niet zo hoog zijn, en dan zouden we van heel ver de tijd niet kunnen zien, en de bel niet kunnen horen. Zonder al die stenen was er nooit genoeg ruimte om allemaal samen te komen. Zo werkt het lichaam van God. We werken allemaal samen, de priesters de bisschoppen de vrijwilligers en de gewone mensen die elke zondag trouw in de kerk zitten doen allemaal samen iets voor God, Jezus en de heilige Geest.

De priesters geven ons richting, en de heiligen zijn onze voorbeelden. Maar als wij er niet zouden zijn zou het woord van God nooit verspreid kunnen worden. Uiteindelijk gaat het erom dat we allemaal handelen zoals Jezus dat ons heeft voorgedaan. En dat kan niemand alleen.

 

 

 

Artikelen in dit thema Sacramentsdag jaar C