Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Tiende zondag door het jaar C

De dood heeft niet het laatste woord

Opening

De kinderwoorddienst gaat beginnen. Hier is informatie te vinden over de aankleding van de ruimte, de beginopstelling en hoe de overgang gemaakt kan worden tussen de viering in de kerk en de samenkomst in de kinderwoorddienst. 

Dat kan een klein ritueel zijn, een symbool of een kijktafel die van te voren neergezet wordt. Het thema van de bijeenkomst zal hier al aangeduid worden.

Verdriet en medeleven

Leg een groen kleed op tafel. Zet een kruisbeeld in het midden en groepeer daar waxinelichtjes omheen. Zorg voor lucifers en een langer kaarsje voor het aansteken van de waxinelichtjes.

Leidt het verhaal in met de volgende woorden: 'Vandaag vertellen we een heel droevig verhaal over de begrafenis van een jongen. Hij heeft geen vader meer en ook geen broertjes en zusjes. Voor zijn moeder is het daarom heel moeilijk dat hij gestorven is. Ze blijft nu helemaal alleen achter. We gaan horen hoe Jezus daarmee omgaat in het bijbelverhaal.'

Naast het grote verdriet is er bij de dood ook troost en medeleven aanwezig voor de nabestaanden. Over het verdriet enerzijds en troost en medeleven bieden anderzijds, kunt u na de bijbelvertelling bij de verwerking met de kinderen in gesprek gaan.

Artikelen in dit thema Tiende zondag door het jaar C