Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Twaalfde zondag door het jaar C

Wie ben Ik?

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

Het is vandaag Vaderdag. De derde zondag van juni kennen wij als dag om alle vaders te eren. Jezus eert zijn Vader vaak. Hij brengt veel tijd door in gebed en spreekt over zijn Vader als een liefhebbende, vergevingsgezinde Vader. Hij noemt hem Abba, wat papa betekent. Uit naam van zijn Vader doet Jezus wonderen. Dat valt de mensen op. Zij vragen zich af wie die man toch is?
collage-jezusOok Jezus zelf wil wel weten wie de mensen denken dat Hij is. Hij vraagt zelfs aan zijn leerlingen: "Wie denken jullie dat Ik ben?"
Vandaag stellen wij de kinderen de vraag: ‘Wie denk jij dat Jezus is, wie is Jezus voor jou?’ Daar kun je met elkaar flink over filosoferen.

Jezus heeft liever niet dat mensen Hem vastpinnen met titels, zoals wanneer ze zeggen: "U bent de Messias". Hij wil liever herkend worden aan wat zijn volgelingen doen. Wie volgeling van Jezus wil zijn, blijft op Hem vertrouwen, ook al wordt het eens moeilijk.
We hopen dat de kinderen vandaag ontdekken dat, ook al weten ze niet precies wie Jezus is, ze wel weten dat ze altijd bij Hem terecht kunnen.